Zonnepanelen voor bedrijven: kostenbesparing en groen imago

Vandaag de dag is duurzaamheid een van de grootste maatschappelijke thema’s waar we mee te maken hebben. Zo ook in het bedrijfsleven. Niet zo gek dus dat je zelf ook druk op zoek bent naar oplossingen voor een beter groen imago. Heb je daarom al eens de mogelijkheden bekeken voor het laten plaatsen van zonnepanelen? Wat de grootste voordelen zijn van deze slimme investering voor je eigen bedrijf, lees je hier.

Na het plaatsen van de zonnepanelen start je meteen met het opwekken van groene energie 

Het opwekken van eigen groene energie kan meteen worden gedaan na het plaatsen van de zonnepanelen. Een installateur legt je meteen uit over een bijbehorende app, waarin je duidelijk terug kunt zien wat voor bedrag je iedere maand bespaart. En zo heb je ineens een extra bedrag over dat je bijvoorbeeld weer kunt investeren in de onderneming. Wel zo fijn, toch?

Je kunt op een slimme manier besparen op de maandelijkse kosten van het bedrijf

Een van de grootste redenen waarom bedrijven de keuze maken voor groene opties, zijn de kosten die dan kunnen worden bespaard. Want naast het laten plaatsen van zonnepanelen, zoals zonnepanelen montagesysteem schuin dak, zijn er ook nog tal van andere initiatieven die je op de werkvloer zelf in kunt voeren. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Zet apparaten – zoals printers – uit op het moment dat de niet meer worden gebruikt
  • Laat het personeel vaker thuis werken en compenseer door middel van een aantrekkelijke vergoeding
  • Let op het energielabel van het pand 
  • Stel de verwarming op een erg slimme manier in
  • Voorkom dat er sluipgebruik plaatsvindt 

Zorg er dus voor dat je snel aan de slag gaat met het doen van de nodige inventarisaties bij jou op de werkvloer. Het kan dan zomaar zo zijn dat je al snel een aantal punten van aandacht tegenkomt waar je meteen mee actie op kunt ondernemen.

Ga voor gemak en laat je van A tot Z ontzorgen door een expert op het gebied van zonnepanelen 

Kun je eigenlijk niet wachten om een set zonnepanelen te plaatsen op het dak van het bedrijfspand? Dan is het een erg goed idee om snel een keer contact op te nemen met een expert op het gebied van zonnepanelen. Zo weet je altijd zeker dat je een goed product in huis haalt en je geniet van een snelle service. Ook kun je van A tot Z helemaal worden ontzorgd.