Dit zijn dé tips voor het efficiënt inpakken voor vakantie

Een vakantie of een grote reis in het vooruitzicht is altijd een fijn gevoel; al die herinneringen die je gaat maken en het lekkere eten waar je van mag genieten. Voor je gaat, moet je nog even wat belangrijke zaken regelen. Vooral het inpakken van je koffer kan een groot irritatiepunt zijn. Hoe zorg je ervoor dat je kleding niet kreukt? Wat is een goede manier van ruimtebesparing? Punten waar je gemakkelijk wat aan kunt doen. Lees snel verder en ontdek hoe je efficiënt je koffer inpakt en snel op reis gaat! 

Ga het kreuken van je kleding tegen

Een bekend probleem voor velen is aankomen op je vakantieadres en zien dat al je kleding is gekreukt. Je hoopt dan natuurlijk op een strijkbout op locatie, maar die is niet altijd aanwezig. Er zijn een aantal goede manieren om deze kreuken tegen te gaan. Denk aan de roltechniek; in plaats van ze op te vouwen, rol je je kledingstukken op om kreuken tegen te gaan. Daarnaast neem je kleding mee van travel kwaliteit. Kleding met deze kwaliteit, van bijvoorbeeld Studio Anneloes, kreukt niet en kun je zo gemakkelijk meenemen in je koffer! 

Bespaar ruimte

Daarnaast wil je natuurlijk zoveel mogelijk spullen meenemen, het liefst je hele kledingkast. Daarom is het maar goed om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Ook de roltechniek komt hier goed van pas. Naast dat het kreuken tegengaat, bespaar je hiermee tal van ruimte. Een andere goede manier om veel ruimte te besparen is het gebruik maken van vacuümzakken. In deze zakken doe je vooral spullen als truien, kussens, en andere zachte kledingstukken. Je maakt deze compacter door er alle lucht uit te halen. Zo kun je bijna tien van deze zakken kwijt in je koffer! 

Ga een te zware koffer tegen

Tot slot is het belangrijk om een te zware koffer tegen te gaan. Je wilt niet bij je incheck-balie staan en er van alles uit moeten halen omdat je een paar kilo’s teveel bij je hebt. Je kunt natuurlijk extra bagage bijboeken, maar om kosten te besparen, hou je daar van tevoren rekening mee. Neem alleen het essentiële mee: je gebruikt en draagt vaak minder dan je denkt. Creëer outfits voor elke dag en neem alleen die mee. Schenk daarnaast je toiletartikelen over in kleinere flesjes zodat je niet de hele fles (en het gewicht) hoeft mee te nemen. 

Zo, dit is hoe jij efficiënt je koffer inpakt. Kies kleding met travel kwaliteit en ga kreuken tegen. Rol je kleding op of gebr