Deze cosmetische ingrepen zijn erg populair!

Cosmetische chirurgie is nog altijd hip en happening. Je kunt vrijwel alles aan je lichaam laten veranderen, van je lichaamsvormen tot specifieke kenmerken in het gezicht. We zoomen graag eens in op een aantal populaire behandelingen, zodat je meer inzicht krijgt in de mogelijkheden betreft cosmetische ingrepen.

Borstvergroting met implantaten

De borstvergroting staat nog altijd aan de top bij de populairste ingrepen. Je kunt er immers vrijwel elke cupmaat mee behalen en de boezem krijgen die je wenst. Als je kiest voor een borstvergroting, zorg dan dat je zekerheid hebt dat je bij een veilige kliniek aanklopt. Hoe je dit kunt weten? Lees patiënten ervaringen, kijk naar de garantieperiode, laat je goed informeren tijdens een consult en kijk naar de ISO 9001 certificering. Een goed voorbeeld van een kliniek die hieraan voldoet is de Wellness Kliniek in Genk, die patiënten ontvangt van over de hele wereld. Ze doen ook andere cosmetische ingrepen.

Borstverkleining en/of borstlift

Ook de borstverkleining is nog altijd een veel gedane ingreep. Dat kan zowel om esthetische redenen als om fysieke redenen zijn. Wie een grote cupmaat heeft kan bijvoorbeeld sneller last krijgen van rug- en nekklachten. Mocht je nog gewicht willen verliezen, dan kun je dat beter vooraf doen. Bijkomen en afvallen kunnen immers invloed hebben op de huidige cupmaat. De borstverkleining wordt geregeld gecombineerd met de borstlift, waarbij de borsten dus ook gelift worden. Het is een natuurlijk verschijnsel dat de borsten na verloop van tijd meer gaan hangen, en zeker na zwangerschap kiezen dames geregeld voor een borstverkleining of een borstlift, of een combinatie van deze ingrepen.

Liposuctie in de gewenste zone

Ieder lichaam is anders en slaat soms op bepaalde plaatsen hardnekkig vet op dat met diëten en/of sporten niet weg te krijgen is. Met liposuctie kan dit vet op die bepaalde plaatsen verwijderd worden. De operatie gaat relatief snel en ook het herstel neemt niet veel tijd in beslag, wat het relatief laagdrempelig maakt qua ingreep. Optioneel kan het vet zelfs nog gezuiverd worden en elders geïnjecteerd worden, bijvoorbeeld in het gezicht. Zo krijg je een natuurlijke filler (lipofilling genaamd) en sla je met de ingreep twee vliegen in één klap.

Fillers en correcties in het gezicht

Aangezien het gezicht toch als een van de eerste zaken opvalt, kiezen veel mensen voor correcties in het gezicht. En dat kan zich uiten in tal van vormen. Onder dames van middelbare leeftijd is de ooglidcorrectie populair. Jongere dames kiezen vaker voor jukbeen- of lipfillers. En dan is er ook nog de neuscorrectie. Wie juist graag zijn of haar frisse gezicht van vroeger terug zou willen, die komt uit bij de facelift. Want toegegeven, na verloop van tijd wordt de elasticiteit van het gezicht steeds minder en kan vel gaan hangen. Een natuurlijk fenomeen dat je kan vertragen met gezond eten en leven (zoals niet roken), maar niet volledig tegen kan gaan. Na de ingreep ziet het gelaat er vaak strakker, levendiger en jonger uit.

Borstcorrectie en haartransplantatie voor mannen

Mannen grijpen over het algemeen gezien minder snel naar de fillers, al kan dat natuurlijk wel. Tot de meest populaire ingrepen onder mannen behoren daarentegen de borstcorrectie en de haartransplantatie. Haarverlies en borstvorming kan namelijk bij het ouder worden optreden en dat is iets wat veel mannen vervelend vinden. Esthetische chirurgie biedt in dat geval uitkomst om die volle bos haar of strakke borst weer terug te krijgen.