Dit maakt de investering in elektrische pallettrucks interessant 

Zowel in de industrie, als bijvoorbeeld in de logistieke sector wordt veelvuldig gebruik gemaakt van pallettrucks. In veel gevallen gaat het hierbij om handpalletwagens, die zoals de naam al doet vermoeden met de hand bediend moeten worden. Bij een incidenteel gebruik van zo’n palletwagen hoeft dat geen probleem te zijn. In de logistieke- en industriële sector wordt het materieel echter dagelijks gebruikt. Het maakt het voor bedrijven binnen deze sectoren interessant om de investering in elektrische pallettrucks te overwegen. De keuze voor een dergelijke investering biedt verschillende voordelen. 

Dat de elektrische pallettruck steeds populairder wordt onder bedrijven hangt samen met een bredere trend in deze sectoren. Elektrificatie is hierin aan de orde van de dag, waarbij bijvoorbeeld ook heftrucks op benzine of diesel vervangen worden voor alternatieven met een elektrische aandrijving. 

Help het risico op lichamelijk letsel te beperken 

Met de overstap op elektrische pallettrucks dragen werkgevers niet alleen bij aan het gemak dat werknemers ervaren bij de uitvoering van taken. Ook helpen deze elektrische pallettrucks het risico op lichamelijke klachten aanmerkelijk te verkleinen. Bij een handpalletwagen kunnen na verloop van tijd klachten aan de rug, schouders en bijvoorbeeld armen opspelen. Ze zijn het gevolg van een verkeerde houding bij het gebruik van de palletwagen, een te zware belasting van de palletwagen, enzovoorts. 

Elektrificatie biedt in brede zin veel voordelen

In bredere zin biedt de elektrificatie van het materieel in de industriële- en logistieke sector tal van aanvullende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de ecologische voetafdruk van een organisatie minder groot is. De uitstoot van schadelijke gassen, bij het gebruik van bijvoorbeeld een heftruck op diesel, is verleden tijd met de keuze voor een elektrisch alternatief. Het beperken of tot nul reduceren van die uitstoot is niet alleen goed voor het milieu. Ook het personeel profiteert hiervan. Het stimuleert medewerkers bepaald niet, wanneer zij lange dagen moeten maken in een omgeving met een hoge concentratie uitstootgassen. 

Besparen op de onderhoudskosten met elektrificatie 

Een derde reden die de elektrificatie interessant maakt voor bedrijven is de mogelijkheid om te besparen op de onderhoudskosten. Deze elektrische hulpmiddelen hebben motoren die uit veel minder onderdelen bestaan dan die van een model op diesel of benzine. Dit betekent dat er minder onderhoud nodig is om het materieel lang naar behoren te kunnen laten functioneren. Een snelle besparing die bijdraagt aan het in korte tijd terugverdienen van de investering in elektrisch materieel.