De koffiemachine is onmisbaar in het interieur van een kantoorpand 

Een groot aantal kantoorpanden is de afgelopen vijf jaar verbouwd. Onder meer het hybride werken maakt dat we een kantoor anders zijn gaan gebruiken. Steeds vaker is het een plek om samen te komen met collega’s voor een plenair overleg, een brainstormsessie, enzovoorts. Niet alleen het hybride werken heeft bijgedragen aan de nieuwe indeling van veel kantoorpanden. Datzelfde geldt voor de introductie van de kantoortuinen. Mensen hebben niet langer een eigen werkplek in een kleine ruimte; het kantoor is een grote open ruimte geworden met flexplekken. Iets wat nooit veranderd is: het belang van een kwalitatief goede koffiemachine voor je bedrijf. Medewerkers hechten veel waarde aan een goede, smaakvolle kop koffie aan het begin van de werkdag. 

Goede koffie geen zekerheid in veel kantoorpanden

Het klinkt zo simpel, de aanschaf van een koffiemachine voor op kantoor. In de praktijk blijkt dat het allerminst zeker is, dat men op kantoor kan genieten van een smaakvolle bak koffie. Veel medewerkers klagen over de kracht van de koffieboon, over de bittere smaak hiervan, enzovoorts. Een goede reden om eens wat meer uit te geven aan een nieuwe koffiemachine van hoge kwaliteit. Overigens wordt de smaak van een kop koffie niet alleen bepaald door de kwaliteit van het apparaat zelf. Ook de keuze die je maakt in het gebruik van een koffieboon speelt hier logischerwijs in mee. Laat je eens adviseren over de verschillende soorten koffiebonen en hetgeen een verschil in kracht en smaak verklaart. 

Laat je medewerkers meedenken over de ideale koffieboon

Smaken verschillen, ook op het gebied van koffiebonen. Het is daarom verstandig je medewerkers te betrekken bij het kiezen van de ideale koffieboon. Dit doe je door bijvoorbeeld periodiek van koffieboon te wisselen. Laat je medewerkers aan het eind van de week of maand meebeslissen over het behouden of vervangen van een koffieboon. Zo slaag je er na verloop van tijd in om medewerkers de ideale kop koffie te schenken, die hen helpt hun productiviteit te verbeteren gedurende de werkdag. 

Voordelen van een smaakvolle, krachtige kop koffie op kantoor

Niet alleen draagt een goede kop koffie bij aan de productiviteit van medewerkers. Het werkt vaak ook sfeer verhogend. In die zin, dat de koffieautomaat uitnodigt om het gesprek aan te gaan met (nieuwe) collega’s. Is er onenigheid over zaken? Onder het genot van een kop koffie strijk je plooien relatief makkelijk glad. Het is niet voor niets dat dergelijke gesprekken bij de koffiemachine veel gemist worden sinds het hybride werken.