Radio Veronica van zeezender naar radiostation. Luister Veronica radio live.

Radio Veronica begon als een zeezender in 1960 en is uitgegroeid tot een van de populairste zenders van deze tijd. Ook in de beginjaren was Veronica ontzettend populair bij de jeugd. Het was een zender die de nieuwste popmuziek uitzond. Daar ontstond een wekelijkse hitparade die later omgedoopt werd tot de Veronica Top 40. Ook was het Radio Veronica die begon met de radio-jingles en werd hier ook de drive-in shows geboren. Hierbij konden luisteraars hun favoriete dj’s live bezoeken in discotheken. Door de anti-piratenwet moest in 1974 Veronica stoppen met uitzenden. En duurde het uiteindelijk tot 2003 dat het in de huidige vorm weer verder ging als radiostation. 

Radio Veronica voor de tijdloze hits van toen en nu

Veronica valt sinds 2017 onder de Talpa Media Group. Radio Veronica is een commerciële radiozender die vooral bekendstaat om het draaien van tijdloze hits van grote kwaliteit. Het is een combinatie van de hits van toen en nu. Zo zul je U2, Lenny Kravitz en Guns ‘N Roses horen maar ook Coldplay, Bastille en Kensington. Het huidige dj team bestaat uit 13 dj’s waarvan slechtst 1 vrouw en de bekendste van alle dj’s zijn toch wel Giel Beelen en Wilfred Genee. Beelen presenteert de ochtendshow en maakte in 2017 de overstap van 3FM naar Veronica. Wilfred Genee heeft zijn sportprogramma, samen met, onder andere, radio koning Edwin Evers zijn voormalige side-kicks Rick en Niels Veronica Inside bij Veronica. Hierin worden de actualiteiten en het sportnieuws van de dag besproken met de nodige humor en afgewisseld met muziek.

Radio Veronica Live: Om niet alleen te zien maar ook te horen

Naast radio is Radio Veronica ook live te bekijken. Met de zender Veronica Live kun je live meekijken in de studio. Zo heb je ook beeld bij alles wat je hoort en kun je alle bezoekende artiesten ook zien in plaats van alleen horen. Dit is een gratis dienst die Veronica aan haar luisteraars biedt. En is zowel via je tv abonnement als NLZiet te bekijken. Hiermee gaat Veronica zijn collega radiozenders achterna en blijft de radiozender zeer populair. Mensen willen namelijk steeds meer en willen niet alleen horen wat er gebeurt, maar ook kunnen zien en meemaken wat er allemaal in de studio plaatsvindt. 

Luister hier Veronica radio live direct online. 24 uur per dag kun je hier Veronica radio live luisteren.

Radio Veronica’s afspeellijsten: Voor iedere smaak wel een lijst

Naast de reguliere radio heeft Veronica ook nog allerlei andere afspeellijsten om aan jouw wensen te voldoen. Zo kun je kiezen voor Veronica Legends waar alle nummers en artiesten op staan die een behoorlijke indruk achtergelaten hebben op de wereld. Daarnaast staat de top 1000 allertijden ook tussen de afspeellijsten en de titel van de lijst spreekt voor zich. Als je muziekvoorkeur toch meer uitgaat naar Rock, dan ben je ook bij Veronica aan het juiste adres. De radiozender heeft daar ook een speciale afspeellijst voor en ook als je toch graag 80’s muziek wil horen kun je bij de Veronica afspeellijsten terecht. Zo is er voor ieder wat wils en is het een radiozender die van alle markten thuis is. Voor een radiozender is het belangrijkste programma de ochtendshow. Wanneer dit programma in goede aarde valt, zorgt dat meestal voor betere luistercijfers over de rest van de dag. 

Radio Veroniva live

Uitzending gemist van Radio Veronica? Luister en kijk het terug!

Op de website van Radio Veronica kun je alle video’s zien en terugkijken van de live sessies in de Veronica studio tijdens de uitzendingen. Ook kun je op de webpagina van Veronica radio de afgespeelde nummers zien. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip een nummer gehoord hebt die je niet kent en je deze later op wilt zoeken. Bovendien kun je ook programma’s terugluisteren en terugkijken wanneer je deze gemist hebt. Hierdoor hoef je nooit meer wat te missen.

Radio Veronica’s lopende acties

Onder het kopje acties op de webpagina van Radio Veronica kun je ook de acties zien die op het moment bij de radiozender lopen. Zo zijn er verschillende prijzen te winnen van concertkaarten tot voetbalkaarten. En kun je bijvoorbeeld stemmen op de meest legendarische programma’s op Veronica. Wat ook een handige functies is, is de frequentiezoeker op de website. Zo weet je altijd precies waar in het land op welke frequentie je Radio Veronica kunt vinden. Behalve via de radio kan je Veronica ook online via de Veronica website evenals deze website beluisteren met de MediaPlayer. Ook via verschillende verzamelwebsites is Veronica af te spelen. Zo kun je dus altijd op elk mogelijke moment genieten van de programma’s op Radio Veronica.  

Adam Curry en Jeroen van Inkel

Het vrijdagavond programma van Curry & Van Inkel is door de luisteraars uitgeroepen tot meest legendarische programma uit de geschiedenis van Veronica in 60 jaar.

Met de show veranderden de twee jonge dj’s uit Amsterdam het Nederlandse radiolandschap. Een populair item in het programma was de Minimix van Ben Liebrand.

Contactgegevens Radio Veronica

Als je graag contact op wilt nemen met Radio Veronica hebben ze op de Veronica webpagina alle contactgegevens bij elkaar gezet. Zo kun je de radiozender bereiken via de telefoon Studio: 0909-8090 (45 cent per gesprek) Receptie: 035-6252727, sms naar 8090 (40 cent per ontvangen bericht) , post, Whatsapp, Facebook, Twitter en mail [email protected]. Radio Veronica Bergweg 70 1217 SC Hilversum. Ook is er een Veronica App gemaakt waarmee je zowel de radiozender kunt beluisteren als een gratis bericht verzenden naar Veronica. Ben je opzoek naar een baan bij Radio Veronica? De link naar de vacature en sollicitatie-website vind je ook bij de contactgegevens online. Wanneer je naar het radiostation toe moet. is een adres ook erg handig en ook dit staat online.