Ontdek Zeeland; de vijf leukste activiteiten op een rij

De provincie Zeeland staat bekend om haar prachtige kustlijn waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een perfecte vakantie! Zoals veel zonuren, meer dan in de rest van Nederland! Enige nadeel; de tijd gaat er veel te snel voorbij. Desalniettemin is het wel iets prachtigs om naar uit te mogen kijken als je er een heerlijke vakantie gepland hebt staan. Maar wat is nu het leuke van Zeeland? Het heeft naast de prachtige stranden nog veel meer te bieden. Denk aan alle leuke pittoreske dorpjes, kleine steden en het idyllische uitzicht door de duinen op de kust. En wist je dat bijna 20 dorpjes in Zeeland een beschermd stads- en dorpsgezicht. Denk aan de steden Vlissingen, Middelburg, Zierikzee, maar ook de toeristische dorpjes als Veere, Domburg en Sluis. Jaarlijks is het een strijdt om wie het mooiste vakantiehuis in Zeeland krijgt. De aanschaf en het verhuren van een vakantiehuis in Zeeland is daarom erg interessant. In dit artikel delen we namelijk de top vijf leukste activiteiten in Zeeland, om je enthousiast te maken over deze zonnige provincie.

1. Bezoek de Deltawerken

De Deltawerken zijn een van de grootste en meest indrukwekkende waterbouwkundige werken ter wereld. Het is een systeem van dammen, sluizen, stormvloedkeringen en dijken die Zeeland beschermen tegen overstromingen. Een bezoek aan de Deltawerken is dan ook een absolute must tijdens je vakantie in Zeeland. Je kunt er verschillende rondleidingen volgen en het is een educatief uitje voor jong en oud.

2. Maak een strandwandeling

Zeeland staat bekend om zijn prachtige stranden. Van het uitgestrekte strand van Domburg tot de intieme baaien van Vrouwenpolder, er is voor iedereen wel een strand te vinden. Maak een wandeling langs de kust en geniet van het uitzicht op de zee, de duinen en de mooie strandhuisjes. En als je geluk hebt, kun je zelfs zeehonden spotten!

3. Bezoek historische stadjes

Zeeland heeft verschillende historische stadjes die absoluut een bezoek waard zijn. Zo is Middelburg een mooie stad met prachtige monumenten en gezellige pleinen. Ook Goes en Zierikzee zijn leuke stadjes om te bezoeken. Hier vind je oude gebouwen, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

4. Ga zeilen of surfen

Zeeland is een paradijs voor watersporters. Met zijn vele baaien, meren en rivieren biedt de provincie tal van mogelijkheden voor zeilen, surfen, kitesurfen en andere watersporten. Bij verschillende watersportcentra kun je lessen nemen of materiaal huren.

5. Bezoek het Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum in Middelburg is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Zeeland. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van kunst, ambachten en objecten die de geschiedenis van de provincie vertellen. Je kunt er onder andere schilderijen, archeologische vondsten en historische kledingstukken bekijken.

Conclusie

Zeeland is een geweldige vakantiebestemming met tal van activiteiten voor jong en oud. Bezoek de Deltawerken, maak een strandwandeling, bezoek historische stadjes, ga zeilen of surfen en breng een bezoek aan het Zeeuws Museum.