Ergonomie in stijl: hoe je werkplek zowel functioneel als stijlvol kan zijn

Vandaag de dag hechten we meer waarde dan ooit aan een ergonomische werkplek. Want dit type werkruimte heeft zijn voordelen al meer dan bewezen. Zo kan het zomaar zo zijn dat je vele malen productiever aan de slag gaat. Maar een ergonomische werkplek kan klachten aan het lichaam op korte en op lange termijn ook nog eens aanzienlijk verminderen. Maar hoe weet je nu zeker dat de werkplek zowel functioneel als stijlvol is? Want het oog wil immers ook wel wat. We helpen je graag met dit blog op weg en geven je een paar handige tips.

Ergonomisch meubilair zorgt voor een erg stijlvol totaalplaatje 

Een van de beste investeringen die je maar kunt doen voor je werkplek, is het kopen van ergonomisch meubilair. Een kwalitatief goed bureau en een bijpassende bureaustoel zijn daar goede voorbeelden van. Beide meubelstukken zijn naar wens te verstellen en daardoor perfect af te stemmen op je lengte en gewicht. En dat maakt iedere werkdag meteen weer veel comfortabeler.

Erg makkelijk te combineren met ergonomische gadgets voor de werkplek

Ben je reuze tevreden met het meubilair waarmee je een ergonomische werkplek in hebt gericht? Ga dan ook eens op zoek naar mechanische toetsenborden. Het tikken van woorden of het invoeren van cijfers gaat daardoor vele malen makkelijker en de nieuwste toetsenborden zijn ook nog eens erg geavanceerd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook helemaal gevormd zijn naar de stand van je handen. En dat maakt het typen weer wat makkelijker om te doen. Mogelijke klachten aan je gewrichten kunnen daarnaast ook veel beter worden voorkomen. En zo kan een betere werkhouding ook nog eens meer worden gestimuleerd.

Maak gebruik van lichte kleuren en materialen voor een optisch groter ogende kamer

Jouw werkplek moet natuurlijk ook erg stijlvol zijn. Je brengt er immers aardig wat uur op een dag door. Ga daarom altijd op zoek naar meubilair en accessoires in een stijlvol design. Maar kijk ook meteen een keer naar de indeling van de ruimte en de styling ervan. Door gebruik te maken van lichte kleuren en materialen, kan de kamer meteen optisch groter lijken. Werk bijvoorbeeld met kleuren zoals (gebroken) wit, beige en grijstinten en stem daar ook de accessoires zoals mappen en plantenpotten op af. Je geniet daardoor van veel meer rust en eenheid in de ruimte en werkt in een erg aangename omgeving.