Dit is hoe je jouw vloer goed schoonhoudt.

Het goed schoonmaken van de vloer in je woonkamer is iets wat door velen onderschat wordt. Het type vloer wat je hebt, is van groot belang op de manier hoe jij jouw vloer optimaal schoonmaakt. In dit artikel geven we per vloertype tips over hoe je ze het beste schoon kunt maken.

Laminaatvloer

Bij het schoonmaken van een laminaatvloer is het belangrijk om geen stoomreiniger te gebruiken. Door de hitte die ontstaat bij het gebruik van een stoomreiniger kan het laminaat beschadigen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig te vegen of stof te zuigen zodat het vuil en stof te verwijderen. Wij raden het ook aan om te dweilen, vermijd hierbij het gebruik van te veel water.

Hardhouten vloer

Bij een hardhouten vloer is het erg belangrijk dat je geen doordrenkte dweil gebruikt aangezien te veel water het hout zal beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken die specifiek bedoeld zijn voor een houten vloer. Het gebruik van deze schoonmaakmiddelen zorgt ervoor dat de levensduur en kwaliteit van de vloer optimaal blijven. Het is van groot belang om geen azijn, olie zeep of stoomreinigers te gebruiken op een hardhouten vloer omdat de kans groot is dat je vloer hierdoor op den duur zal beschadigen.

Tegelvloer

Het is bij een tegelvloer belangrijk dat je de vloer droogt na het schoonmaken om te voorkomen dat het water in de voegen van de vloer trekt. Je wil dit voorkomen omdat de kwaliteit en het uiterlijk van de voegen afneemt wanneer er vocht in de voegen trekt. Daarnaast is het goed om warm water en geen agressief schoonmaakmiddel te gebruiken bij het schoonmaken van een tegelvloer om beschadiging te voorkomen.

Tapijt

Bij tapijt is het erg belangrijk om regelmatig stof te zuigen en vuil te verwijderen. Wanneer er vlekken op tapijt komen, is het belangrijk om deze vlekken direct aan te pakken. We raden je ook aan om regelmatig een tapijtreiniger te huren om jouw tapijt optimaal schoon te maken. Bij tapijt is het erg belangrijk om het regelmatig schoon te houden om de kwaliteit te behouden.

Over het algemeen is het verstandig om zo min mogelijk schurende middelen te gebruiken bij het schoonmaken van de vloer. Bij het gebruik van schurende middelen is het mogelijk dat er krassen op de vloer komen die blijvend zijn. Verder raden wij het gebruik van viltjes onder meubelpoten aan om krassen en deuken te voorkomen.