Badkamer revolutie: ontdek de laatste trends voor een moderne look!

Heb je net een lange en hectische werkdag achter de rug? Wil je relaxed aan je weekend starten? Of even opladen na een druk en sociaal weekend? In alle gevallen ben je maar al te graag te vinden in de badkamer. Want door deze ruimte op een slimme manier in te richten en aan te kleden, zorg je meteen voor lekker veel sfeer. Wat voor soort accessoires een erg goede investering zijn voor een moderne look, lees je in dit blog. Geef je de sfeer van je nieuwe badkamer binnenkort al een keer een upgrade?

Heb je een heerlijk ligbad? Een badrekje met fijne geurkaarsen tilt de sfeer naar een hoger niveau

Op het moment dat je gezegend bent met een prachtig ligbad in de badkamer in huis, mag je hier zeker de nodige sfeer voor aanbrengen. Investeer bijvoorbeeld in een badrekje van hout. Tel daar een aantal fijne geurkaarsen, wat badzout of een rijke douchefoam aan toe, en in een mum van tijd heb je een echte mini-oase gemaakt. Terwijl je je ogen sluit, verwarmt het water je spieren en prikkelt de geur van heerlijke badproducten je zintuigen. Beter kan het eigenlijk niet, toch?

Stem de kleur van de handdoeken af op de kleur van de badmat

En heb je al een keer gekeken naar het kleurgebruik dat je op dit moment toepast in de badkamer? Misschien kun je daar ook de nodige aanpassingen doorvoeren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een heerlijke set zachte handdoeken die qua kleur mooi in balans zijn met bijvoorbeeld de badmat. Dit stukje kracht van herhaling in het kleurgebruik zorgt meteen voor een erg fraai en strak geheel. En dat brengt ook meteen weer veel meer rust in de ruimte. 

Probeer spullen die je niet dagelijks gebruikt uit het zicht te houden voor een rustig totaalplaatje

Het kan zomaar zo zijn dat er aardig wat spullen in de badkamer staan die je eigenlijk niet iedere dag gebruikt. Misschien heb je een collectie parfumflesjes in het zicht staan, meerdere flessen shampoo of een aantal flessen douchegel. Door de spullen die je niet iedere dag gebruikt uit het zicht te houden – bijvoorbeeld in het wastafelmeubel – zorg je voor net even wat meer rust in de ruimte. Gelukkig bestaan er vandaag de dag verschillende fijne opbergsystemen om deze spullen net even wat makkelijker uit het zicht te houden.