De opkomst van digitale afluisterapparatuur en cyberaanvallen

In het digitale tijdperk waarin we leven vormt spionage en het illegaal verkrijgen van gegevens een groeiend probleem. Steeds vaker wordt geprobeerd vertrouwelijke gegevens te stelen via bijlagen en links via sociale media of via e-mails of sms’jes. Digitale criminelen verzamelen wachtwoorden, adresgegevens en bankinformatie via valse formulieren en links. Vaak is de spionage gericht op bedrijven en organisaties, maar ook steeds vaker op personen. Een tablet of smartphone kan hierbij simpel gebruikt worden als afluisterapparatuur. Wil je ook meer weten over de opkomst van digitale afluisterapparatuur en cyberaanvallen, lees dan snel verder.

Cybercriminaliteit

Op dit moment zijn identiteitsfraude, phishing en hacken de meest gebruikte cybercrimes tegen individuen. Daarnaast richten digitale criminelen zich bij bedrijven, organisaties, of infrastructuren ook nog op ransomware en DDos-aanvallen. Het inbreken op een informatiesysteem of het illegaal verkrijgen van informatie gebeurt met afluisterapparatuur, mini camera’s, gps trackers en drones. Dat deze informatie door een expert vrij gemakkelijk te verkrijgen is, is begrijpelijk. In deze tijd van digitalisering zit op ieder apparaat wel een microfoon en een camera. En de criminelen zijn kundig in het ontfutselen van allerlei persoonlijke gegevens en wachtwoorden diefstal.

Cyberaanval

Een cyberaanval is het met opzet inbreken in het informatiesysteem van een organisatie, een individu of een bedrijf. Dit kan zijn door toegang te verschaffen tot een pc of telefoon, tot computernetwerken en -systemen en infrastructuren. De diefstal van gegevens kan desastreuze gevolgen hebben voor alle slachtoffers. Diefstal van informatie en bedrijfsgeheimen kan aantrekkelijk zijn voor concurrenten, voor overheden, voor inlichtingendiensten, voor uw eigen personeel of voor criminelen. Bescherm je tegen cybercrimes en beveilig je apparaten en systemen, voorkomen is beter dan genezen!

Preventie is essentieel

Zorg dat je informatiesystemen en apparatuur goed beschermd is tegen criminelen. Diefstal van vertrouwelijke gegevens, afluisterapparatuur en cyberaanvallen nemen gestaag toe. Informeer je over bescherming tegen digitale inbreuken, want preventie is essentieel!