De voordelen van een traplift

Ons huis is een waardevolle plek waar we herinneringen maken en waarin we het liefst zo lang mogelijk willen wonen. Naarmate we ouder worden, kunnen mobiliteitsproblemen onverwachte obstakels creëren die ervoor zorgen dat er obstakels in ons huis ontstaan. Dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, worden dan lastig. Een traplift biedt dan een praktische oplossing. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een traplift. 

Toegankelijkheid en onafhankelijkheid

Een van de grootste voordelen van een traplift is dat het mensen met beperkte mobiliteit helpt om onafhankelijk te blijven in hun eigen huis. Met een traplift hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het beklimmen van de trap, als dit lastiger wordt. Zo blijven alle verdiepingen van uw huis bereikbaar en kunt u uw dagelijkse activiteiten zelfstandig uitvoeren. Denk hierbij aan het uitoefenen van uw hobby in de hobbykamer of het doen van de was op zolder. Een traplift behoudt uw onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat u langer zelfstandig in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. 

Veiligheid en comfort

Een traplift biedt een veilige en comfortabele manier om van de ene verdieping naar de andere te gaan. Met verschillende veiligheidsfuncties vermindert de traplift het valrisico. Denk hierbij aan een gordel, klemsensoren, een draadloze afstandsbediening en een noodknop. De gordel zorgt er samen met de armleuningen voor dat u comfortabel en veilig zit tijdens de rit. De klemsensoren detecteren obstakels op de trap en laten de traplift automatisch stoppen wanneer dat nodig is. Met de draadloze afstandsbediening haalt u de traplift eenvoudig naar u toe. Deze afstandsbedieningen zijn zowel boven als beneden aanwezig, zodat de traplift altijd naar u toe kan komen. In geval van nood kunt u de traplift zelf direct stoppen. Doordat de rail van de traplift dun is, blijft de trap voor andere gebruikers toegankelijk. 

Aanpasbaar en veelzijdig

Moderne trapliften zijn ontworpen om in bijna elk huis te passen. Of u nu een rechte trap of een trap met bochten heeft, er is altijd een model dat aan uw behoeften voldoet. Bovendien zijn er verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, zodat de lift past bij uw interieur. Met maatwerk wordt ervoor gezorgd dat de traplift volledig aansluit op uw wensen. Zo kan de rail van de traplift gecoat worden in de standaardkleuren crèmewit, grijs, bruin of zwart, maar kunt u ook kiezen voor een extra optie waarbij de rail in elke gewenste RAL-kleur gecoat kan worden. Voor de bekleding van de stoel kunt u kiezen uit stof, kunstleer en leer. Met deze keuzemogelijkheden bepaalt u zelf of de traplift opgaat in uw interieur of juist opvalt. 

Installatiegemak 

Een ander groot voordeel van een traplift is de installatie. De traplift wordt vakkundig opgemeten en ontworpen, waardoor de traplift naadloos op uw trap past. Hierdoor is het niet nodig om grote aanpassingen in uw huis uit te voeren of te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. De traplift wordt gemaakt van duurzame materialen met een lange levensduur. Deze materialen bestaan uit losse modules die samen de gehele traplift vormen. Wanneer een traplift niet langer gebruikt wordt, kunt u ervoor kiezen om hem te laten verwijderen. De traplift wordt dan volledig gereviseerd en kan als tweedehands traplift weer passend worden gemaakt bij een volgende gebruiker.

Financiële voordelen

Hoewel de aanschaf van een traplift een investering is, kan het op de lange termijn voordelig uitpakken. Het kan dure alternatieven, zoals verhuizen naar een gelijkvloerse woning of verzorgingstehuis, uitstellen of voorkomen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een traplift te huren of een tweedehands traplift aan te schaffen. Een traplift huurt u al vanaf één maand en u betaalt dan een vast bedrag per maand waarbij service en onderhoud zijn inbegrepen. Een tweedehands traplift wordt volledig gecontroleerd en weer naadloos passend op uw trap gemaakt. In veel gemeenten wordt er ook ondersteuning geboden aan mensen die langer in hun eigen huis willen blijven wonen, maar dit niet zelfstandig kunnen. U kunt dan een traplift aanvragen via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Alle trapliften bieden dezelfde kwaliteit en veiligheid, zodat er altijd een passende optie voor u is. 

Een traplift biedt u de mogelijkheid om langer zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. Met persoonlijk advies op maat, vindt u altijd een traplift die bij uw situatie en uw wensen past. 

Bron: https://www.otolift.nl/